Bezoek Justitie en Veiligheid aan de Hoge Raad van Adel

Donderdag 16 november kreeg de Hoge Raad van Adel bezoek van plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid Ronald Barendse, plaatsvervangend directeur tevens Hoofd Klantadvies en Ondersteuning Guiny Kustner en adviseur Klantadvies en Ondersteuning Dienstencentrum Joost van Heck.

Zij bekeken in navolging van minister Van der Steur in 2016 de grootzegelstempels en grootzegels van de opeenvolgende Nederlandse vorsten en vorstinnen. De minister van justitie en Veiligheid fungeert qualitate qua als Grootzegelbewaarder van het Koninkrijk.

Vergroot afbeelding
Joost van Heck, Jos van den Borne, Ronald Barendse, Guiny Kustner en Pieter de Savornin Lohman (van links naar rechts) bekijken de collectie grootzegels en grootzegelstempels van de opeenvolgende vorsten en vorstinnen van Nederland

De gasten toonden een grote interesse in de werkzaamheden van de Raad in het algemeen en de grootzegels in het bijzonder. Tijdens hun bezoek spraken zij met de voorzitter, jonkheer mr. Pieter de Savornin Lohman, en de secretaris, mr. Marc Scheidius. Eerste medewerker drs. Jos van den Borne gaf een toelichting bij de grootzegels.