Bezoek staatssecretaris Knops aan de Hoge Raad van Adel

Vanochtend bracht staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops een kennismakingsbezoek aan de Hoge Raad van Adel.

Tijdens zijn bezoek sprak hij onder andere met voorzitter jonkheer Pieter de Savornin Lohman, secretaris Marc Scheidius, en het raadslid jonkheer Frans van Rijckevorsel van Kessel. Zij informeerden hem over actuele zaken rond adel en overheidsheraldiek, onderwerpen die tot zijn takenpakket behoren.

Aan de orde kwamen onder meer het filiatieregister van de Nederlandse adel, dat sinds 1814 door de Raad wordt bijgehouden, en wapenverleningen aan nieuwe gemeenten die verband houden met de gemeentelijke herindelingen.

Vergroot afbeelding
Beeld: Hoge Raad van Adel / Hélène van Domburg
Staatssecretaris Raymond Knops (links op de foto) in gesprek met voorzitter jonkheer Pieter de Savornin Lohman, secretaris Marc Scheidius en raadslid jonkheer Frans van Rijckevorsel van Kessel. Naast de staatssecretaris zijn woordvoerder Simone Klein Haneveld
Vergroot afbeelding
Beeld: Hoge Raad van Adel / Hélène van Domburg
Secretaris Marc Scheidius en voorzitter jonkheer Pieter de Savornin Lohman tonen staatssecretaris Knops een recente aanwinst uit de collecties van de Hoge Raad van Adel: een negentiende-eeuws fotoalbum