Ingrijpende renovatie pand Hoge Raad van Adel

Vandaag is een begin gemaakt met een ingrijpende renovatie van het pand waarin de Secretarie van de Hoge Raad van Adel is gehuisvest.

Komend half jaar worden alle kantoorruimtes van het statige laat-negentiende-eeuwse herenhuis aan de Haagse Nassaulaan gerenoveerd en gerestaureerd. Het houtwerk wordt opnieuw geschilderd en ook de muren krijgen nieuwe, smaakvol op elkaar afgestemde kleuren. De benedenverdieping wordt daarbij in oude luister hersteld. Alleen de beide archiefdepots zijn tien jaar geleden al gemoderniseerd en zijn daarom niet in de plannen meegenomen.

Vergroot afbeelding
Beeld: Hoge Raad van Adel
Gedemonteerde boekenkasten staan klaar om naar een depot te worden overgebracht.

Voordat de renovatie kon beginnen zijn in de eerste weken van januari alle boeken uit de kantoorruimtes ingepakt en elders opgeslagen. De oude boekenkasten zijn vervolgens gedemonteerd en naar een depot overgebracht waar ze, voor zover dat nodig is, een grondige reinigings- en opknapbeurt krijgen.

In verband met de renovatie van het kantoorpand zijn de archieven en verzamelingen van de Hoge Raad van Adel in de eerste helft van 2020 beperkt toegankelijk. Boeken kunnen niet worden geraadpleegd, terwijl de mogelijkheid om archiefstukken in te zien beperkt is. Bezoekers kunnen, zoals gebruikelijk, voorafgaand aan hun geplande bezoek contact opnemen met de Secretarie, telefoon 070-3614281.