Architectuurtekeningen van Monsieur G. de Spaen

Afgelopen herfst kon de Hoge Raad van Adel na een tip van dr. Eloy Koldeweij (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en met steun van het fonds A.H. Martens van Sevenhoven een kleine collectie achttiende-eeuwse tekeningen verwerven. 

Vergroot afbeelding
Beeld: Hoge Raad van Adel
Deuromlijsting in Dorische stijl. Architectuurtekening van Willem Anne baron van Spaen La Lecq

De collectie bestaat uit een titelblad (‘Plans de l’architecture civile et militaire faits et lavez par Monsieur G. de Spaen’) en elf architectuurtekeningen, waarvan de meeste zijn gesigneerd met G. de Spaen, G.A.B. de Spaen en G.A. de Spaen. De aangekochte architectuurtekeningen vormen een waardevolle toevoeging aan onze collectie omdat ze vrijwel zeker zijn vervaardigd door Willem Anne baron van Spaen la Lecq, de eerste voorzitter van de Hoge Raad van Adel.

Vergroot afbeelding
Beeld: Hoge Raad van Adel
Architectuurtekening van Willem Anne baron van Spaen La Lecq