Oud-Raadslid mr. J.P. Eschauzier overleden

De Hoge Raad van Adel heeft met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van oud-Raadslid mr. Jean Pierre Eschauzier op 22 januari jongstleden in zijn woonplaats Den Haag.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hoge Raad van Adel / foto Melchers, Den Haag (1996)
Mr. J.P. Eschauzier

Jean Pierre Eschauzier werd geboren op 30 juni 1941 in Den Haag. Hij studeerde rechten in Utrecht en was vervolgens werkzaam als advocaat bij NautaDutilh (en zijn rechtsvoorgangers).

Op 18 oktober 1991 werd hij bij Koninklijk Besluit  benoemd tot lid van de Hoge Raad van Adel. Als Raadslid werd hij hogelijk gewaardeerd om zijn betrokkenheid, diplomatieke juridische inbreng en voorkomende optreden. Ook na zijn terugtreden in 2011 bleef hij betrokkenheid tonen bij de Raad en de secretarie met zijn kenmerkende charme. We zijn hem hier dankbaar voor.

Afgelopen vrijdag werd Jean Pierre Eschauzier in besloten kring begraven op Terschelling, het eiland dat al sinds de vroege negentiende eeuw  een bijzondere plek in de geschiedenis van zijn familie inneemt.